A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információ itt.

Egyházi támogatások

Az egyházi támogatások célja az egyházi közösségek hitéleti, kulturális, oktatási, közösségépítő és felzárkózást segítő tevékenységeinek, az egyházi épített örökség megóvásának és a határainkon kívül élő magyar egyházi közösségek megmaradásának támogatása.

Támogatási igényeket két kategóriában lehetett benyújtani: Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások, valamint Egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatását szolgáló projektekre.

Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások (EGYH-EÖR) kategória: 

Az előirányzat az egyházi hitéleti vagy közfeladatot ellátó, műemlék ingatlanok védelmét, felújítását, bővítését, valamint egyéb szükséges egyházi felújítási, építési beruházások támogatását szolgálja. Az előirányzat fedezetet nyújt továbbá a magyar nemzeti kulturális örökség részét képező kárpát-medencei egyházi műemlékek és a kárpát-medencei magyar egyházak nemzetmegtartó szerepének növelését célzó egyéb beruházások, felújítások támogatására.

Egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatása (EGYH-KCP) kategória: 

Az előirányzat célja az egyházi közösségek hitéleti, kulturális, oktatási, közösségépítő és felzárkóztató tevékenységével szorosan összefüggő helyiségek felújításának, kialakításának illetve működtetésének támogatása.

Útmutató a 2020. évi egyházi támogatásokhoz (2020.07.08) (pdf)

LETÖLTÉS

1. számú melléklet Módosítási űrlap (docx)

LETÖLTÉS

2. számú melléklet szakmai beszámoló Űrlap (docx)

LETÖLTÉS

3. számú melléklet Összesítő (xlsx)

LETÖLTÉS

4. számú melléklet Beszámoló űrlap KSZ (docx)

LETÖLTÉS

HÍREK, FELHÍVÁSOK

Egyházi támogatások

Egyházi támogatások 2019

Az egyházi támogatások célja az egyházi közösségek hitéleti, kulturális, oktatási, közösségépítő és felzárkózást segítő tevékenységeinek, az egyházi épített örökség megóvásának és a határainkon kívül élő magyar egyházi közösségek megmaradásának támogatása….