A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információ itt.

Magyar Falu Program Kistelepülési üzletek támogatása

Megnyitásra került a kistelepülési üzletek támogatásához kapcsolódó elszámolási felület a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszerben (továbbiakban: NIR), így a rendszerbe történő belépést követően lehetséges a beszámoló rögzítése.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a NIR-ben csupán a támogatási összeggel szükséges elszámolni. Ezt követően a NIR automatikusan kiválasztja a beszámolóhoz benyújtandó számlákat, számviteli bizonylatokat. Kérjük, hogy a NIR-ből kinyomtatott és a kedvezményezett képviselője, vagy meghatalmazottja által aláírt eredeti számlaösszesítő mellett kizárólag a kiválasztott számlákat, számviteli bizonylatokat és a hozzátartozó dokumentumokat szíveskedjen benyújtani postai úton.

A saját forrással történő elszámolási kötelezettséget az erre a célra szolgáló számlaösszesítő kitöltésével, illetve annak a kedvezményezett képviselője, vagy meghatalmazottja által aláírt, eredeti példányának postai úton történő megküldésével tudja teljesíteni. A kitöltendő számlaösszesítőt a jelen e-mailben szereplő linkre kattintva érheti el. Emellett kérjük, hogy a saját forráselszámolására benyújtott számlaösszesítőben szereplő legmagasabb összegre záradékolt számlának, illetve a kapcsolódó elszámolási dokumentumoknak a hitelesített másolatait is szíveskedjen benyújtani felénk postai úton a beszámoló részeként.

A beszámoló rögzítésének megkezdése előtt mindenképpen javasoljuk a NIR felhasználói kézikönyvnek, illetve az elszámolási útmutatónak az áttekintését.

AZ ELSZÁMOLÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:

A Gazdaság-újraindítási Akcióterv keretében a kistelepülési üzletek támogatásáról szóló 62/2021. (II. 12.) Korm. rendelet alapján a Támogató a támogatásban részesült üzletekben alkalmazott személy/személyek munkabéréhez kapcsolódó munkáltatót terhelő közterhek megfizetéséhez – a kedvezményezett kérelmére – nyújt támogatást 2022-ben.

A kérelem kizárólag elektronikus úton, a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszeren keresztül (NIR) nyújtható be.


A kérelem rögzítésének megkezdése előtt mindenképpen javasoljuk a NIR felhasználói kézikönyv, illetve SEGÉDLET a kistelepülési üzletek munkáltatói járulékok támogatásához című dokumentum áttekintését.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK: