A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információ itt.

2024. július 21.

Search
Close this search box.

A BGA Zrt. hitvallása

Kedves Látogató!

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatójaként tisztelettel köszöntöm honlapunkon!

A Bethlen Gábor Alap és az alapkezelő feladata, hogy a kormányzat által előírt, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghatározott nemzetpolitikai irányelvek alapján segítse a magyar nemzeti azonosságtudat megerősítését, az összmagyarság kulturális, nyelvi értékeinek megőrzését, és támogassa a Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulását. Ennek megfelelően mindent megteszünk ezen célok megvalósításáért. Ezen a honlapon mindig megtalálhatóak az aktuális pályázatok. Terveink szerint hamarosan elindítjuk internetes magazinunkat is, hogy még több információt, hírt, érdekességet tudjunk közkinccsé tenni.

Nagyon fontos tudni, hogy nem hagyjuk magukra azokat, akik pályázni akarnak. Célunk az, hogy minél több sikeres, eredményes pályázat szülessen, így munkatársaink készséggel segítik a pályázókat. Nyilván a források végesek, de komoly apparátus dolgozik azon, hogy minden a törvényi előírások és a nemzetpolitikai célok szerint működjön, pályázóbarát, átlátható, relatív egyszerű legyen.

Csak arra tudok biztatni mindenkit, hogy ha talál neki megfelelő pályázatot, próbálkozzon, pályázzon.

Honlapunkon kereshetőek és megtalálhatóak a korábbi pályázatok legfontosabb adatai, az átláthatóság jegyében, és azért, hogy inspirációul szolgáljon új pályázatok születésének. Célunk, hogy minél több eredményes pályázat szülessen a jövőben is, és segítse a határon túli magyarság szülőföldön boldogulását.

Fontos tudni, hogy a BGA Zrt. nem csupán a pályázatokat lebonyolító, koordináló szervezet, hanem kulturális, oktatási, ismeretterjesztő, tudományos feladatai is vannak. Könyveket ad ki, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet működését biztosítja, civil információs portált üzemeltet, programokat szervez, az összetartozás jegyében.

A BGA Zrt. intézménye a Nemzetpolitikai Kutatóintézet. Létrehozásának legfőbb célja az volt, hogy egy olyan tudományos sztenderdek szerint működő intézmény jöjjön létre, amely a külhoni magyar közösségekkel és az anyaországi támogatásokkal kapcsolatos kutatások eredményeit a politika számára is hasznosítható formában tudja közvetíteni. A Nemzetpolitikai Kutatóintézet tevékenységi köre három nagyobb csoportra osztható: a tudás megszerzése és összegzése (kutatás, elemzések, háttéranyagok), a tudás megjelenítése (publikációk, rendezvények), valamint a tudás átadása (oktatás).

A BGA Zrt. határon túli intézményei a pályázatok lebonyolítását, a kapcsolattartást, a fenti célok megvalósítását segítik. Honlapunkról – mely hamarosan megújul – elérik külhoni szervezeteink kapcsolattartóit.

Reméljük, az Ön számára is hasznos, érdekes információkat kap a BGA Zrt. oldalán, és gyakori látogatóként üdvözölhetjük!

Erdélyi Rudolf

vezérigazgató