A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információ itt.

Folyóiratok

2012. és 2015. között a Kisebbségkutatás című negyedévente megjelenő folyóirat, valamint a Minority Studies angol nyelvű évkönyv a Nemzetpolitikai Kutatóintézet szakmai közreműködésével, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával jelent meg. A Lucidus Kiadó alá tartozó folyóiratok szerkesztésében kutatóintézetünk munkatársai közül Ferenc Viktória, Gazsó Dániel és Kántor Zoltán vettek részt.

2016-ban Kisebbségi Szemle néven önálló, negyedévente megjelenő folyóiratot indítottunk. 2017-ben kiadásra került saját angol nyelvű évkönyvünk, a Hungarian Journal of Minority Studies első száma is. Mindkét folyóirat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. kiadásában jelenik meg. Az új folyóiratok elindításával célunk olyan tanulmányok megjelentetése, amelyek a tudományos közösséget közelebb hozzák a nemzetpolitika működéséhez, ugyanakkor a nemzetpolitikai döntéshozók számára is alkalmazható ismereteket nyújtanak.

A Nemzetpolitikai Kutatóintézet tudományos folyóiratai nyomtatott és digitális formában is megjelennek. A lapszámok tartalma elérhető honlapunkon, valamint felkerül a Central and Eastern European Online Library (CEEOL) honlapjára is, következésképpen több mint száz, a világ különböző pontján működő könyvtár digitális adatbázisában is fellelhető.

Central and Eastern European Online Library