A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információ itt.

Folyóiratok

A Nemzetpolitikai Kutatóintézet önálló, negyedévente megjelenő tudományos folyóiratát 2016-ban indítottuk el Kisebbségi Szemle (ISSN: 2498-8049) néven. 2017-ben kiadásra került saját angol nyelvű évkönyvünk, a Hungarian Journal of Minority Studies (ISSN: 2560-080X) első száma is. Mindkét periodika a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. kiadásában jelenik meg, valamint a Magyar Tudományos Akadémia II. és IX. osztályainak egyes bizottságai által rangsorolt. Az új folyóiratok elindításával célunk olyan tanulmányok megjelentetése volt, amelyek a tudományos közösséget közelebb hozzák a nemzetpolitika működéséhez, ugyanakkor a nemzetpolitikai döntéshozók számára is alkalmazható ismereteket nyújtanak.

2012 és 2015 között a Kisebbségkutatás című negyedévente megjelenő folyóirat, valamint a Minority Studies angol nyelvű évkönyv a Nemzetpolitikai Kutatóintézet szakmai közreműködésével, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával jelent meg. A Lucidus Kiadó alá tartozó folyóiratok szerkesztésében kutatóintézetünk munkatársai közül Ferenc Viktória, Gazsó Dániel és Kántor Zoltán vettek részt.

A Nemzetpolitikai Kutatóintézet tudományos folyóiratai nyomtatott és digitális formában is megjelennek. A lapszámok tartalma elérhető honlapunkon, valamint felkerül a Central and Eastern European Online Library (CEEOL) honlapjára is, következésképpen több mint száz, a világ különböző pontjain működő könyvtár digitális adatbázisában fellelhető.

Central and Eastern European Online Library