A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információ itt.

2024. július 15.

Search
Close this search box.

Magunkról

Bemutatkozás

A Bethlen Gábor Alap pénzeszközeinek kezelését a 2011 áprilisában létrehozott nonprofit gazdasági társaság, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. végzi. A Bethlen Gábor Alap elkülönített állami pénzalap, amelynek célja a Magyar Kormány nemzetpolitikai stratégiájához kapcsolódó célok megvalósulásának elősegítése. Kiemelt feladata a külhoni magyarság szülőföldjén történő egyéni és közösségi boldogulásának, anyagi, szellemi gyarapodásának elősegítése és kultúrájának megőrzése érdekében támogatások nyújtása. Feladata a támogatások igénybevétele és hatékony kihelyezése céljából átlátható pályázati rendszer működtetése. Az Alapkezelő tevékenységével hozzájárul a világ összmagyarsága nemzettudatának erősítéséhez, a magyar-magyar kapcsolatok ápolásához.

Az Alapkezelő a határon túli oktatás-nevelési pályázatokon kívül, melyek több mint 250 ezer külhoni támogatottat: gyermeket és fiatalt érintenek, természetes és jogi személyek, önkormányzatok, intézmények, egyházak és civil szervezetek számára nyílt pályázati rendszert működtet, egyedi támogatási kérelmek elbírálásának adminisztrációját végzi. A Kormány nemzetpolitikai stratégiájához igazodva meghívásos pályázati felhívásaival támogatja azon kiemelt nemzeti jelentőségű szervezeteket, intézményeket, illetve programokat, amelyek nagy hangsúlyt fektetnek a határon túli magyarság önazonosságának megőrzésére.

A BGA Zrt. a kezelője a hazai nemzetiségi és egyházi pályázatoknak. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a civil támogatásokkal, a NEA pályázatok kezelésével kapcsolatos feladatokat is ellátja.

CSALÁDBARÁT HELY
Munkahely
2021
Tanúsított bronz fokozatú munkahely
Miniszterelnökség, Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter
Családbarát munkahely tanúsító védjegy 2021.
Azonosító szám: CSBH/MH/B/2156-3

A védjegy jogosultja Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Székhely: 1016 Budapest, Gellérthegy u. 30-32.
Adószám: 23300576-2-41
Érvényes visszavonásig, de legkésőbb 2023.06.28-ig.
Budapest, 2021.06.28.
Családbarát Magyarország Központ
Dr. Szuromi-Kovács Ágnes
tanúsító szervezet vezető tisztségviselője

Széchenyi 2020
Magyarország kormánya
Európai Unió Európai Szociális Alap
Befektetés a Jövőbe