A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információ itt.

2024. július 13.

Search
Close this search box.

Egyszerűsített elszámolás

Tájékoztató az egyes államháztartási szabályoknak a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: Alapkezelő) által kezelt költségvetési támogatásokra vonatkozó, veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról szóló 359/2023. (VII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) által biztosított egyszerűsített elszámolási lehetőség alkalmazásáról a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatok fejezeti kezelésű előirányzat terhére nyújtott támogatásokra vonatkozóan

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Korm. rendelet az egyszerűsített elszámolási lehetőséget a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatok fejezeti kezelésű előirányzat terhére nyújtott támogatások (a továbbiakban: SZSZBK támogatások) meghatározott Kedvezményezettjei részére is biztosítja. Az érintett támogatások/Kedvezményezettek köréről, illetve az egyszerűsített elszámolási lehetőséggel kapcsolatos teendőkről az alábbi tájékoztató ad részletes iránymutatást.

A külhoni támogatások Korm. rendelet szerinti egyszerűsített elszámolásához szükséges dokumentum (nyilatkozat) sablon:

FIGYELEM! Az Alapkezelő minden érintett Kedvezményezettet közvetlenül is meg fog keresni a rá vonatkozó tennivalókkal, ugyanakkor azon Kedvezményezettek, akik élni kívánnak az egyszerűsített elszámolás lehetőségével, ezt a jelen tájékoztató alapján is jelezhetik az Alapkezelő felé.

Egyéb elszámolással kapcsolatos letölthető dokumentumok: