A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információ itt.

2024. július 24.

Search
Close this search box.

Egyszerűsített elszámolás a 2019-2022. évi támogatások esetében

Tájékoztató az egyes államháztartási szabályoknak a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: Alapkezelő) által kezelt költségvetési támogatásokra vonatkozó, veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról szóló 359/2023. (VII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) által biztosított egyszerűsített elszámolási lehetőség alkalmazásáról a Határtalanul! program keretében nyújtott támogatásokra vonatkozóan

A Korm. rendelet az egyszerűsített elszámolási lehetőséget a Határtalanul! program keretében nyújtotttámogatások meghatározott Kedvezményezettjei részére is biztosítja.

Az egyszerűsített elszámolásban érintett támogatások/Kedvezményezettek köréről, illetve az egyszerűsített elszámolási lehetőséggel kapcsolatos teendőkről az alábbi tájékoztató ad részletes iránymutatást.

A Határtalanul! program keretében nyújtott támogatások Korm. rendelet szerinti egyszerűsített elszámolásához szükséges dokumentum (nyilatkozat) sablonok:

A Határtalanul! program keretében 2019. évben nyújtott támogatások esetén alkalmazandó nyilatkozat sablon:

Határtalanul! program keretében 2020-2022. években nyújtott támogatások esetén alkalmazandó nyilatkozat sablon:

FIGYELEM! A  Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. minden érintett Kedvezményezettet közvetlenül is meg fog keresni a rá vonatkozó tennivalókkal, ugyanakkor azon Kedvezményezettek, akik élni kívánnak az egyszerűsített elszámolás lehetőségével, ezt a jelen tájékoztató alapján is jelezhetik a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. felé.