A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információ itt.

2024. július 21.

Search
Close this search box.

Egyszerűsített elszámolás

Tájékoztató az egyes államháztartási szabályoknak a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: Alapkezelő) által kezelt költségvetési támogatásokra vonatkozó, veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról szóló 359/2023. (VII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) által biztosított egyszerűsített elszámolási lehetőség a helyi nemzetiségi önkormányzat részére központi kezelésű előirányzat terhére nyújtott működési és feladatalapú támogatásokra vonatkozóan

A Korm. rendelet ezt az egyszerűsített elszámolási lehetőséget a helyi nemzetiségi önkormányzat részére központi kezelésű előirányzat terhére nyújtott működési vagy feladatalapú támogatások (a továbbiakban: működési vagy feladatalapú támogatások) meghatározott Kedvezményezettjei részére is biztosítja. Az érintett működési vagy feladatalapú támogatások, illetve Kedvezményezettek köréről, az egyszerűsített elszámolási lehetőséggel kapcsolatos teendőkről az alábbi tájékoztató ad részletes iránymutatást:

A működési vagy feladatalapú támogatások Korm. rendelet szerinti egyszerűsített elszámolásához szükséges dokumentum (nyilatkozat) sablon:

FIGYELEM! Az Alapkezelő minden érintett Kedvezményezettet közvetlenül is meg fog keresni a rá vonatkozó tennivalókkal, ugyanakkor azon Kedvezményezettek, akik élni kívánnak az egyszerűsített elszámolás lehetőségével, ezt a jelen tájékoztató alapján is jelezhetik az Alapkezelő felé.