English/Magyar

Gyakornoki program a Nemzetpolitikai Kutatóintézetben

A Nemzetpolitikai Kutatóintézet a a 2017/2018-as tanév őszi szemeszterében  szakmai  gyakorlati lehetőséget hirdet felsőoktatásban résztvevők számára.

A gyakorlat időtartalma öt hét.

Jelentkezni 2017. szeptember 21-ig az npki@bgazrt.hu e-mail címre elküldött fényképes szakmai önéletrajzzal, valamint motivációs levéllel lehet.

További részletek a gyakornoki programba történő jelentkezésről az oldal alján letölthető Felhívásban olvashatók.

Az NPKI 2012 óta rendszeresen hirdet szakmai gyakorlatot magyarországi egyetemi jogviszonnyal rendelkező hallgatók, illetve külhoni magyar hallgatók számára. 2013 óta az ERASMUS gyakornoki program keretében is fogadunk hallgatókat.

A Nemzetpolitikai Kutatóintézet olyan, elsősorban politológus, jogász, nemzetközi tanulmányok, közgazdász, bölcsész, történész és biztonsági tanulmányok szakos hallgatók számára hirdeti meg gyakornoki programját, akik érdeklődnek a nemzetpolitika, a határon túli magyarság és a szomszédságpolitika iránt. A program keretében a gyakornokoknak lehetőségük van mélyebben elmerülni a saját kutatási témájukban (elvárás egy nemzetpolitikai vonatkozású részkérdés elemzése), illetve betekintést nyernek egy közigazgatási háttérintézmény napi feladataiba, bekapcsolódnak az Intézet tudományos munkájába (anyaggyűjtés, kronológia-készítés, háttéranyagok összeállítása, recenzió írása az intézeti folyóirat, a Kisebbségi Szemle számára), továbbá részt vesznek az Intézet rendezvényeinek megszervezésében, lebonyolításában. Ösztönözzük a hallgatók részvételét nemzetpolitikai, kisebbségi vonatkozású konferenciákon, amelyekről beszámolót kérünk. A gyakornokok munkáját mentor-rendszerben egy-egy kutató irányítja. 

Egyszerre 2-3 hallgatót fogad az Intézet, a gyakornoki program időtartama öt hét.

Gyakornoki programunk – a közigazgatásban dolgozók szakmai továbbképzése, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen történő oktatás, valamint a Kisebbségi Jogvédő Intézettel közösen szervezett nyári egyetemünk mellett - beleilleszkedik a Nemzetpolitikai stratégia kerete c. dokumentum által kitűzött célba, miszerint erősíteni kell a külhoni magyarok és a nemzetpolitika iránti fogékonyságot a fiatalok körében.

Eseménynaptár

Facebook

Linkek