A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információ itt.

Pályázatok – támogatások 2018

Tájékoztató a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 2018. évi pályázati felhívásairólMagyarország nemzetpolitikai stratégiájához igazodva a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. meghirdeti 2018. évi pályázati felhívásait.

 

I. „A magyar kultúráért és oktatásért” című pályázati felhívás 2018

Központi és regionális pályázati felhívásainkra 2018. január 1. és 2018. december 31. között megvalósuló, széles társadalmi csoportokat érintő projekt-terveket várunk. A pályázatokat elektronikus úton lehet az Alapkezelőhöz eljuttatni a NIR – Nemzetpolitikai Informatikai Rendszer használatával. A központi pályázatok beadására  2017. november 15. – 2017. december 19. között van lehetőség. Regionális pályázatok esetében a beadási határidő a fenti dátumtól eltérő!

 

II. Pályázati felhívás az ifjúsági közösségek tevékenységének támogatására 2018

Pályázati felhívásunkra 2018. január 1. és 2018. december 31. között megvalósuló, ifjúsági korosztályok közösségteremtő programjainak, közösségépítést elősegítő tevékenységének támogatását célzó pályázatokat várunk. A pályázatokat elektronikus úton lehet az Alapkezelőhöz eljuttatni a NIR – Nemzetpolitikai Informatikai Rendszer használatával. A pályázatok beadására  2017. november 15. – 2017. december 18. között van lehetőség.

 

III. Testvér települési együttműködés pályázati felhívás 2018

Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudata megerősítésének támogatása a testvér-települési együttműködések erősítése útján. A pályázatok beadására 2017. november 15. – 2017. december 15. között van lehetőség.

 

IV. Pályázati felhívás a diaszpórában élő magyarság szervezetei számára 2018

Magyarország határain kívül, a világon szétszórtságban élő magyar közösségek boldogulásának, valamint az anyaországgal való sokoldalú kapcsolatok ápolásának és fejlesztésének előmozdítása. A magyar nemzeti azonosságtudat megerősítése, az anyanyelv elsajátítása és ápolása, valamint a magyar kultúra megőrzése és továbbadása. A pályázat benyújtási ideje: 2017. november 15. – 2018. január 15.Erre a pályázati felhívásra nem nyújthatnak be pályázatot szlovákiai, ukrajnai, romániai, szerbiai, horvátországi, szlovéniai és magyarországi székhelyű pályázók.

 

V. Pályázati felhívás a diaszpórában található, magyar nyelvű oktatást végző szervezetek számára 2018

Magyarország határain kívül, a világon szétszórtságban élő magyar iskolák boldogulásának, valamint az anyaországgal való sokoldalú kapcsolatok ápolásának és fejlesztésének előmozdítása. A magyar nemzeti azonosságtudat megerősítése, az anyanyelv elsajátítása és ápolása, valamint a magyar kultúra megőrzése és továbbadása az új generációk számára. A pályázat benyújtási ideje: 2017. november 15. – 2018. január 15.Erre a pályázati felhívásra nem nyújthatnak be pályázatot szlovákiai, ukrajnai, romániai, szerbiai, horvátországi, szlovéniai és magyarországi székhelyű pályázók.

 

A pályázati program célja, hogy megerősítse a Kárpát-medencei magyarság nemzeti azonosságtudatát a szülőföldön folyó magyar nyelvű oktatás és nevelés támogatása révén. A pályázatok beadására 2018. január 31. – 2018. március 14. között van lehetőség. A 2017/2018-as tanévre szóló pályázatokat postán vagy személyesen lehet eljuttatni a BGA Zrt. által megjelölt közreműködő szervezetekhez.

 

VII. Erdélyi meghívásos pályázatok 2018
Jelen pályázat célja a Romániában élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás és a kultúra támogatása által. A pályázat benyújtási ideje: 2018. február 5. – 2018. március 2.


VIII. 2018 a külhoni magyar családok éve – családbarát vállalkozások támogatása

A pályázat célja az általános vállalkozásfejlesztés, továbbá családbarát munkahelyek kialakítása, fejlesztése, családokat segítő szolgáltatások nyújtása és/vagy külhoni diákok szakmai képzésének, valamint pályakezdő fiatalok foglalkoztatásának támogatása. A pályázatok beadására 2018. március 7.  – 2018. április 6. között van lehetőség.

 

IX. Kárpátaljai szociális programok támogatása

A „KMKSZ” Jótékonysági Alapítványa Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. megbízásából pályázatot hirdet a Bethlen Gábor Alap 2018. évi „Nemzetpolitikai célú támogatások” előirányzata terhére. Bejelentkezés/regisztráció a NIR – Nemzetpolitikai Informatikai Rendszerbe: https://nir.bgazrt.hu/bga/

 

X. Felvidéki óvodafejlesztés megvalósítására kiírt pályázat

A pályázat célja magyar nyelvű, szlovákiai települési önkormányzati fenntartású óvodák ingatlan-beruházásainak és eszközfejlesztésének támogatása. A felhívás a nemzeti (nyelvi és kulturális) identitásformálás alapjaként magyar nyelvű óvodák működését kívánja ösztönözni, mivel a nemzeti megmaradás egyik legfontosabb színtere és első lépcsőfoka a magyar nemzetiségű nevelést biztosító óvoda.

 

XI. Dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíj – pályázati felhívás 2018

A Magyar Állandó Értekezlet által 2011. november 24-én teljes egyetértésben elfogadott Magyar Nemzetpolitika – A nemzetpolitikai stratégia kerete dokumentum átfogó célként jelöli meg a külhoni magyar közösségek számbeli, szellemi, gazdasági és jogi gyarapodását. A dokumentum szerint „a jogilag gyarapodó közösség tagjai jogait magabiztosan használja, azokat védi és szükség esetén ki kívánja terjeszteni.”

 

XII. Családokat segítő tevékenységének támogatása – 2018

A Magyar Állandó Értekezlet döntése értelmében a 2018. év tematikus programjaként „2018 a külhoni magyar családok éve” lett meghirdetve. Jelen pályázat célja a Horvát Köztársaságban, a Romániában, a Szerb Köztársaságban, a Szlovák Köztársaságban, a Szlovén Köztársaságban vagy Ukrajnában (a továbbiakban: szomszédos államok) működő civil szervezetek, egyházi szervezetek vállalkozók családokat segítő tevékenységének és szolgáltatás nyújtásának támogatása. Családokat segítő tevékenység: olyan programok, tevékenységek, szolgáltatások fejlesztése, amelyek a pályázó eddigi tevékenységéhez képest várhatóan legalább további tíz család boldogulásához járul hozzá.