A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információ itt.

Nemzetiségi önkormányzatok működési támogatása

A nemzetiségi célú előirányzatokból nyújtott támogatások feltételrendszeréről és elszámolásának rendjéről szóló 428/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdése alapján a Támogató anyagi támogatást nyújt a helyi nemzetiségi önkormányzatok részére. A támogatás célja, a helyi nemzetiségi önkormányzatok működésének és kötelező közfeladataik ellátásának finanszírozása.

Tájékoztatjuk a helyi nemzetiségi önkormányzatokat, hogy Magyarország 2018. évi központi költségvetéséről szóló 2017. évi C. törvényben foglaltak szerint megállapításra kerültek a területi és a települési nemzetiségi önkormányzatok 2018. évi működési támogatásai.

Letölthető

Helyi nemzetiségi önkormányzatok 2018. évi működési támogatása
Támogatói Okirat
Támogatói Okirat 1.sz. melléklete
Támogatói Okirat 1.számú módosítása
Tájékoztatjuk a helyi nemzetiségi önkormányzatokat, hogy Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC. törvényben foglaltak szerint megállapításra kerültek a területi és a települési nemzetiségi önkormányzatok 2017. évi működési támogatásai.
Tájékoztatjuk a helyi nemzetiségi önkormányzatokat, hogy a 428/2012 (XII.29.) a nemzetiségi célú előirányzatokból nyújtott támogatások feltételrendszeréről és elszámolásának rendjéről szóló Kormányrendeletben foglaltak szerint megállapításra kerültek a területi és a települési nemzetiségi önkormányzatok 2016. évi működési támogatásai.
A Támogató a támogatási előleget a jelen okirat közzétételét követően két összegben utalja át a Kedvezményezettek számláira. A támogatáshoz kapcsolódó Támogatói okirat és annak mellékletei az alábbiakban letölthetőek.
A helyi nemzetiségi önkormányzatok a működés alapú támogatással beszámolóformájában papír alapon számolnak el. A beszámolót ajánlott küldeményként postai úton kell a Támogató részére benyújtani 2016. február 29-ig. A beszámolót az Elszámolási segédlet alapján a letölthető mellékleteket kitöltve kérjük megküldeni. A Beszámolási útmutató az Elszámolási segédletben foglaltakat részletezi.

HÍREK

Helyi nemzetiségi önkormányzatok támogatásai, Működési támogatások, Nemzetiségi támogatások

Döntés a helyi nemzetiségi önkormányzatok 2022. évi működési támogatásáról

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. ezúton közzéteszi a helyi nemzetiségi önkormányzatok 2022. évi működési költségvetési támogatásának összegét. Kérjük, hogy a táblázatban szereplő adataik helyességét ellenőrizzék és 2 napon belül jelezzék…