A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információ itt.

Nemzetiségi önkormányzatok feladatalapú támogatása

Nemzetiségi önkormányzatok feladatalapú támogatása

A nemzetiségi célú előirányzatokból nyújtott támogatások feltételrendszeréről és elszámolásának rendjéről szóló 428/2012. (XII. 29.) Korm. Rendelet (továbbiakban Ntr.) 1. § (1) bekezdése alapján a Támogató anyagi támogatást nyújt a nemzetiségi önkormányzatok részére.

A támogatás célja az Ntr. 1. számú mellékle szerinti kötelező nemzetiségi közfeladatok ellátásához közvetlenül kapcsolódó költségek finanszírozása.

TÁMOGATÁSOK

A Magyarország 2018. évi központi költségvetéséről szóló 2017. évi C. törvény alapján az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő ezúton közzéteszi a helyi nemzetiségi önkormányzatok 2018. évi feladatalapú támogatásának megállapításához a testületi ülések dátumának listáját és az I. körös értékelés pontszámait.
„A 2016. évi XC. törvény 9. melléklet III. 1. d) pontja alapján az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő ezúton közzéteszi a nemzetiségi önkormányzatok 2017. évi feladatalapú támogatásának megállapításához a testületi ülések dátumának listáját és az I. körös értékelés pontszámait.”
Letölthető
A 428/2012 (XII.29.) Korm. rendelet 5§ (2) bekezdése alapján az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő ezúton közzéteszi a nemzetiségi önkormányzatok 2016. évi feladatalapú támogatásának megállapításához a testületi ülések dátumának listáját, az I. és II. körös értékelés pontszámait és a támogatások összegét.
A helyi nemzetiségi önkormányzatok a feladat alapú támogatással beszámoló formájában számolnak el. A beszámolót ajánlott küldeményként postai úton kell a Támogató részére benyújtani 2016. június 15-ig. Az Elszámolási segédlet és a letölthető mellékleteket hamarosan elérhetők lesznek.

HÍREK

Nemzetiségi támogatások

Nemzetiségi táborok 2022. évi támogatása

Magyarország Kormánya számos módon segíti a hazánkban élő őshonos nemzetiségeket identitásuk, nyelvük és kultúrájuk megőrzésében, melyben kiemelt jelentőségűek a nemzetiségi kulturális támogatások. A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága…