A június 4-i Nemzeti Összetartozás Napján a Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programja keretében 128 Kárpát-medencei középiskola közel 5500 diákja utazhat legalább egy határ átlépésével egy másik magyar iskolához. Mellettük több mint 800 diaszpórában és a Kárpát-medencében élő magyar fiatal érkezik a fővárosba, illetve a várpalotai és oroszlányi megemlékezésekre.

A Rákóczi Szövetség Nemzeti Összetartozás Napi központi megemlékezését a Várpalotához közeli Királyszállási Nagy-Magyarország Parkban tartja június 4-én, hétfőn 15 órától, ahol beszédet mond Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Nemzeti Összetartozás Napi Diákutaztatási Programját pályázat keretében hirdette meg a Rákóczi Szövetség, ahol bármely Kárpát-medencei középiskola pályázhatott azzal a feltétellel, hogy június 4-én a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépve ellátogatnak egy másik ország magyar iskolájához, ahol közös programot bonyolítanak.

A 128 sikerrel pályázó iskola közül 74 magyarországi, 19 erdélyi és partiumi, 21 felvidéki, 11 délvidéki és 3 kárpátaljai. Az utazók nem csak Magyarországról és Magyarországra utaznak, hanem több esetben külhoni régiók iskolái keresik fel egymást.

A Rákóczi Szövetség és a Trianon Múzeum Alapítvány június 4-i központi ünnepségére érkező 350 diák az alábbi településeket képviseli:

Felvidék: Alsóbodok, Bátka, Bátorkeszi, Búcs, Diószeg, Dunamocs, Dunaradvány, Gúta, Hetény, Ipolybalog, Ipolynyék, Izsa, Karva, Komárom, Léva, Madar, Muzsla, Nagymegyer, Párkány, Pat, Somorja, Virt

Kárpátalja: Beregszász, Nagydobrony, Nagymuzsaly, Técső, Tiszapéterfalva, Visk.

Erdély és Partium: Arad, Csíkszereda, Dicsőszentmárton, Kápolnásfalu, Margitta, Nagyenyed, Nagykároly, Nagyszalonta, Nagyvárad, Segesvár, Székelyhíd, Székelykeresztúr, Székelyudvarhely, Szilágysomlyó, Temesvár, Torda.

Vajdaság: Csóka, Óbecse, Szabadka, Székelykeve, Szenttamás, Topolya, Törökbecse, Törökkanizsa.

Muravidék: Lendva

Diaszpóra: USA, Ausztrália, Lengyelország