A Határtalanul program és az annak keretében határon inneni és határon túli középiskolásoknak szervezett vetélkedősorozat közösségépítő szerepéről beszélt a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán Noszvajon.

 A Honfoglaló elnevezésű, a középiskolai vetélkedő legjobb eredményt elérő osztályainak szóló jutalomtábor megnyitóján Szilágyi Péter kijelentette: a Határtalanul programnak és a vetélkedősorozatnak is az a célja, hogy közösséget építsen.

Noszvaj, 2022. augusztus 24. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára beszédet mond a Honfoglaló tábor megnyitóján a noszvaji De La Motte Kastély udvarán 2022. augusztus 24-én. A Határtalanul középiskolai vetélkedő legjobb eredményt elért osztályainak jutalomtáborában 400 külhoni és anyaországi diák vesz részt. MTI/Komka Péter

“Látva a résztvevőket, a sok anyaországi és határon túli fiatalt, (…) ez sikerült, sikerül és sikerülni is fog” – fűzte hozzá.

A politikus kiemelte, sok diák érkezett az anyaországból, a határon túlról, Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, illetve a Délvidékről is. Fontosnak nevezte, hogy “tudjunk egymással kapcsolatot létesíteni (…), olyan barátságokat kötni határon innen és túl, ami “összeköt bennünket a jövőben is”.

Magyarország kormányának egyik kiemelt célja, hogy a fiatalok számára olyan programokat biztosítson, amelyek során találkozni tudnak egymással, kapcsolatokat tudnak kialakítani – közölte, hozzáfűzve: ezért indult el 2010-ben a Határtalanul program.

A helyettes államtitkár elmondta: az immár 12 éves programban több százezer magyarországi és több tízezer határon túli fiatal tudott utazni. “A Határtalanul programot kiegészítve 2019-ben elindítottuk a Határtalanul vetélkedősorozatot is”, amelynek szintén az a célja, hogy közösséget építsen – jegyezte meg. Jelezte: ebben az évben 158 ezren vettek részt a játékban.

2022.08.24.