Ünnepeljünk együtt Advent harmadik vasárnapján! A Magyarság Házában december 16-án vasárnap a Stilla Pectus kamarakórus lép fel.

A Stilla Pectus kamarakórus Gulyás Györgyi kezdeményezésére 1983-ban alakult meg. Kezdetben elsősorban városi és a környékbeli falvak rendezvényein mutatkozott be. Ahogy nőtt az ismertsége, úgy vonzott magához egyre több zeneszerető, énekelni vágyó hivatásos zenészt és lelkes amatőrt. Művészeti vezetője és karnagya 1991-től Papp Katalin.

A kórus küldetésének tekinti, hogy széles körben éltesse és népszerűvé tegye a kórusmuzsikát, tagjai számára pedig megfelelő légkört biztosítson a folyamatos fejlődéshez, hogy az éneklés jótékony hatása életük részévé váljon. Olyannyira, hogy nagy büszkeségünkre néhány egykori kórustag hivatásának választotta az éneklés szép küldetését.

A kórus több mint 35 éves múltra tekint vissza, mégis képes a folyamatos megújulásra. Újabb és újabb tagokat fogad be, így lehetővé teszi az egymástól tanulás és az együtt éneklés csodájának megélését. Repertoárjában egyházi, világi és kortárs művek szerepelnek, viszont a könnyedebb műfajoktól sem idegenkedik. Az énekkar által szervezett rendezvények, zenei fesztiválok mára már hagyománnyá váltak, mint pl. a karácsonyi hangverseny, mely ma is nagy népszerűségnek örvend.
Számtalan hazai és külföldi koncerten, versenyen, illetve nemzetközi kórustalálkozókon képviselte Párkány városát. A legjelentősebb külföldi állomások : Románia – Sepsiszentgyörgy, Csehország – Prága, Németország – Blankenburg, Lengyelország – Klobuck, Ausztria – Gaming, Spanyolország – La Orotava – Tenerife, Magyarország – Esztergom, Tiszaújváros, Óz, Miskolc, Pécs, Gödöllő, Vác, Budapest.

A szakmai megmérettetéseken elért eredményei közül a legrangosabbak a Pécsi Nemzetközi Kamarakórus versenyen és a Debreceni Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyen elért helyezései. Megalakulása óta rendszeres résztvevője a Galántai Kodály Napoknak. különösképpen büszkék a Visegrádi Szent György Lovagrendtől kapott dicsérő parancsra és az Anjou pajzs kitüntetésre, melyet a Rend hagyományos évi lovagavatási ünnepségén végzett rendszeres szolgálatért ítéltek oda a kórusnak.

A kórus jelenlegi tagjai:

Romsauer Marietta, Grman Teréz, Berek Aranka, Rychel Adrianna, Smid Erzsébet, Tamás Tünde, Pócs Krisztina, Molnár Krisztina, Lipták Ágnes, Kálmán Anita, Kálmán Zsófia, Plajerova Danica, Szabó Anikó, Kovács István, Rákóczi István, id. Kálmán Sándor, if. Kálmán Sándor, Szabó László, Zalaba Gábor.

A belépés ingyenes, de a helyek korlátozott száma miatt a regisztráció javasolt:
magyarsaghazainfo@gmail.com (a regiszráció a Magyarság Háza válaszlevelével aktiválódik)

Helyszín: Magyarság Háza – 1051 Budapest, Zrínyi utca 5. (Duna Palota)

Facebook esemény