Újabb állomásához érkezik az Útikalauz magyaroknak c. nagy sikerű sorozat. Május 11-én Kárpátalja lesz a Magyarság Háza vendége. Ezúttal is a kultúra-színe java kerül bemutatásra: mesés-zenés kavalkád, költészet, a Hazajárók c. tévéműsor filmjei, bor- és sajtkóstoló, konferencia – és rengeteg találkozás. A programokra a belépés ingyenes, de az ülőhelyek korlátozott száma miatt a regisztráció javasolt: magyarsaghazainfo@gmail.com A regisztráció a Magyarság Háza válaszlevelével aktiválódik.

2018.05.11. péntek 10:00–11:30: MAGYARSÁG HÁZA GYERMEKPROGRAM

Levcsenkó Tódor kárpátaljai fiatal mesemondó | Rezeda Néptáncműhely (Beregszász) | Sodró együttes (Beregszász)

Fb eseményt ide kattintva éri el.

2018.05.11. péntek 14:00-16:30: MAGYARSÁG HÁZA KONFERENCIA

Fb eseményt ide kattintva éri el.

2018.05.11. péntek 17:00: MAGYARSÁG HÁZA FILMKLUB

Szinevér, a Gorgánok gyöngyszeme és Fagyaloshegység – A Tisza szülőföldje című filmek vetítése.

Fb eseményt ide kattintva éri el.

2018.05.11. péntek 19:00: MAGYARSÁG HÁZA GASZTRONÓMIAI KÖRUTAZÁS


A tökéletes zártság egyetlen pillanata – Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia kárpátaljai ösztöndíjasainak antológiája | Bernáth Ferenc kárpátaljai származású, Artisjus és Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjas gitárművész csodálatos gitárjátékát hallhatja az érdeklődő közönség, miközben a finom kárpátaljai borokat ízlelheti | Varga családi szőlészet borkóstolója (Bene), kárpátaljai sajtok falatozása (Somi Sajt)

Fb eseményt ide kattintva éri el.

2018.05.24. csütörtök 18:00: IRODALMI SZALON

Tormay Cécile a Horthy-korszak ünnepelt írója volt, a világháború után azonban szinte teljesen kitörölték emlékét a közbeszédből. több ezer könyvet tiltottak be, köztük a Bujdosó könyvet is. Az irodalmi szalonban Takaró Mihály irodalomtörténész előadást hallgathatják meg az érdeklődők.

Fb eseményt ide kattintva éri el.