Figyelem!

A Kormány a 40/2020. (III. 11.) rendeletével veszélyhelyzet kihirdetéséről döntött. Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet 4. § f) pontjában foglaltak alapján „a külföldre irányuló iskolai kirándulás tilos, a már lefoglalt, külföldre irányuló iskolai kirándulást le kell mondani”, így a Határtalanul 2019 program is felfüggesztésre került. Továbbra is várjuk viszont a 2020-as pályázati anyagokat, hiszen ezek pusztán az utazási, pályázási szándék jelzései.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a Határtalanul 2019 program nyílt és meghívásos pályázatai esetében is kezdeményezte a Bethlen Gábor Alap felett rendelkező Bizottságnál a megvalósítási időszak 2020. október 31-re, az elszámolási határidőnek pedig 2020. november 30-ra történő meghosszabbítását. A bizottság a kezdeményezés alapján a határidőt meghosszabbította.

A veszélyhelyzet miatti kormányzati döntések részletei kapcsán az érdekelteket folyamatosan tájékoztatjuk. Javasoljuk, hogy a járványügyi helyzet alakulásával kapcsolatos, naprakész hivatalos információkért és hatósági intézkedésekkel kapcsolatos tájékoztatókért a koronavirus.gov.hu honlap híreit is kísérje figyelemmel!

 

Határtalanul 2020 pályázói figyelmébe!

Továbbra is várjuk a pályázati anyagokat a Határtalanul Program 2020. évi nyílt pályázati kiírásaira, hiszen ez az utazási, pályázási szándék jelzése, kezelésük értelemszerűen az aktuális jogi háttér alapján történik majd. Ezeknek a pályázatoknak a benyújtási határideje jelenleg 2020. április 30. 14:00 óra!

2020.03.23