A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. ezúton közzéteszi a helyi nemzetiségi önkormányzatok 2024. évi működési költségvetési támogatásának összegét.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a 2024. évi működési költségvetési támogatás összegének meghatározása a 2022-es népszámlálási adatok figyelembevételével történt.

Ennek megfelelően a települési és területi nemzetiségi önkormányzatok működésének támogatása 520.000 Ft/év.

Azon települési nemzetiségi önkormányzatok esetében, ahol a településen a legutóbbi népszámlálásnak az adott nemzetiséghez tartozásra vonatkozó kérdéseire adott válaszok alapján az adott nemzetiséghez tartozók száma meghaladja az 50 főt: 1.040.000 Ft/év. Azon területi nemzetiségi önkormányzatok esetében, ahol a vármegyében (fővárosban) az adott nemzetiséghez tartozó, törzskönyvi nyilvántartásba bejegyzett települési (fővárosi kerületi) nemzetiségi önkormányzatok és átalakult nemzetiségi önkormányzatok száma legalább 10, de legfeljebb 20: 1.040.000 Ft/év.

Azon területi nemzetiségi önkormányzatok esetében, ahol a vármegyében (fővárosban) az adott nemzetiséghez tartozó, törzskönyvi nyilvántartásba bejegyzett települési (fővárosi kerületi) nemzetiségi önkormányzatok és átalakult nemzetiségi önkormányzatok száma meghaladja a 20-at: 2.080.000 Ft/év. (Forrás: Magyarország központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény 9. melléklet I. pontja)

Kérjük, hogy a táblázatban szereplő adataik helyességét ellenőrizzék és 2 napon belül jelezzék, ha észrevételük lenne a nemzetiseg@bgazrt.hu  címen.

Szintén kérjük, hogy amennyiben 2024. január 31-ig nem érkezik meg fizetési számlájukra a támogatás összege, jelentkezzenek a mukfel.elszamolasok@bgazrt.hu címen.

Köszönjük együttműködésüket!

A teljes listát az alábbi linkre kattintva érhetik el:

2024.01.19.