A budapesti Szent Benedek Középiskola és Alapfokú Művészeti Iskola 11B osztálya nyerte a Határtalanul nyári nemzetpolitikai vetélkedőt. A második helyezett a felvidéki Királyhelmeci Gimnázium Kvinta D. osztálya lett. A harmadik helyen holtverseny alakult ki, a vajdasági és a székelyföldi csapat egyaránt feljutott a dobogóra.

Zentáról a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium Veteránok nevű csapata, Csíkszeredáról a Márton Áron Főgimnázium 11. osztálya egyaránt megkapta a bronzérmeseknek járó díjat.

Az elismerésen túl a csapatok komoly jutalmakért is küzdhettek. Összességében több ezer diákot mozgatott meg a Nemzetpolitikai Államtitkárság Nagy Nyári Határtalanul Vetélkedője, ahol külhoni és anyaországi diákok egyaránt próbára tehették tudásukat.


A virtuális eseményen tinisztárok és neves művészek is szerepeltek, köztük St. Martin, Rakonczai Viktor, Pál István “Szalonna”, Simó Annamária, a székelyudvarhelyi Baba Monyo zenekar.

A feladatokat összekötötte az összetartozás üzenete. A diákok a Határtalanul Program közösségi felületein követhették az eseményeket.

A döntőt itt nézhetik vissza: