Ahogy Magyarország ezeréves történelme során mindig, úgy ma is igaz, hogy a magyarság ereje az összefogásban rejlik – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára az anyaországi és külhoni fiatalok részvételével rendezett III. Honfoglaló tábor szerdai megnyitóján, a Heves vármegyei Noszvajon.

Szilágyi Péter köszöntőjében kiemelte: a közös múlt megismerése elengedhetetlen ahhoz, hogy megértsük, kik vagyunk. Ám legalább ilyen fontos kíváncsinak lenni egymásra, hiszen a magyarok mindig akkor voltak igazán erősek a történelem során, amikor sikerült összefogniuk.

Noszvaj, 2023. augusztus 23. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs helyettes államtitkára beszédet mond az anyaországi és külhoni fiatalok részvételével rendezett III. Honfoglaló tábor megnyitóján Noszvajon 2023. augusztus 23-án. Mellette Garai Bendegúz, a Határtalanul program mûsorvezetõje (j2) és Szabó Péter polgármester (j). MTI/Komka Péter

A nemzetpolitikai államtitkárság szervezésében korábban megtartott Határtalanul vetélkedő és az ott legjobban szereplő csapatok elismeréséül szolgáló Honfoglaló tábor talán legfontosabb célja, hogy a nemzeti összetartozás és az együtt gondolkodás örömét közvetítse a fiataloknak – mondta a helyettes államtitkár.

2023.08.23.

Kapcsolódó híreink: