A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információ itt.

Magyarság Háza

Magyarság Háza – A Magyarság Háza küldetése

A Magyarság Háza 2011-ben, a magyar kormány támogatásával jött létre, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. keretein belül.

A minden magyar összetartozását jelképező intézmény célja a Magyarország határain innen és túl élő magyar közösségek közötti kapcsolatok erősítése, a pozitív magyarságkép kialakulásának, a magyarság értékmegőrző képességének segítése, az egymás iránti felelősségérzet kialakítása, elmélyítése.

A Magyarság Háza – a hagyományőrzés és a modernitás jegyében – ingyenesen látogatható közhasznú programokkal, a különböző korosztályok számára szervezett szórakoztató, kulturális rendezvényekkel, ismeretterjesztő előadásokkal várja az érdeklődőket egész évben: film, színház, muzsika, irodalom, képzőművészeti-, történeti és fotókiállítás szerepel a kínálatban.

A Magyarság Háza rendezvényei a nemzeti identitás erősítését szolgálják, bemutatják a világ magyarságára jellemző értékeket, eredményeket, teljesítményeket, sikereket. Megismertetik a hazai és határon túli közönséget a hungarikumokkal, az épített és szellemi örökséggel, a magyar kultúrkincsekkel, a tudományos, szellemi és fizikai teljesítményekkel.

Magyarság Háza

1051 Budapest, Zrínyi u. 5.

Programok, rendezvények: +36 1 795 2620

Sajtó: Matúz Gábor kommunikációs szakértő

Telefon: +36 1 795 4731 / +36 20 231 19 02

E-mail: gabor.matuz@bgazrt.hu

ARCHÍVUM

MAGYARSÁG HÁZA

Szerelmes versek estje

„Szerelemből született az a költészeti est, amelyen Radnóti Miklós versei hangzanak el Béres Márta és Mészáros Gábor, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház művészeinek előadásában.” A rendezvény ingyenes, azonban az ülőhelyek…