English/Magyar

5-LET pályaorientációs alprojekt

Befejeződött az "5-LET" azaz Öt Lehetőség Tapasztalat-átadásra című EU-s projektünk, melyben az Apáczai Közalapítvány a Székesfehérvári Regionális Képző Központtal együttműködésben vett részt.
 
 
 
 
A Közalapítvány a TÁMOP 2.2.4-08/1-2009-0007 számú pályázat keretében finanszírozott program pályaorientációs alprojektjét kezdeményezte, ezzel kereste meg a pályázás fázisában a partnert, és a megvalósuló projektben ebben vállalt szerepet.
 
A pályaorientációs alprojekt célja az volt, hogy a határon túli magyar (jelen projekt keretében: Hargita, Kovászna és Maros megyei) iskolák számára segítséget nyújtson a pályaorientáció módszertanának elsajátítására.
 
Az alprojekt részeként Hargita, Kovászna és Maros megye magyar tannyelvű/magyar tagozattal rendelkező szakképző iskolák diákjainak szak- és iskolaválasztását, továbbtanulási, valamint munkavállalási szándékait vizsgáltuk, majd a határon túli partnerintézmények diákjainak lehetőségük nyílt egy magyarországi tanulmányúton, és ennek ideje alatt egy pályaorientációs vizsgálaton is részt venni.
 
Az alprojekt feladatait és a tevékenységek menetét, valamint a projekttel kapcsolatos híreket az alábbi linkeken érheti el.

Eseménynaptár

Hírlevélre iratkozás