English/Magyar

A Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar és a budapesti Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium közös hangversenye

2013. december 21., 18.00, Corvin terem

„Az ének hűség otthonunkhoz, hűség múltunkhoz, édesapánkhoz, édesanyánkhoz, történelmünkhöz. Hűség az anyanyelvhez, hűség önmagunkhoz. Fontos éltető erő sok gonddal, bajjal küszködő világunkban, erőt ad a jövőért vívott kemény harcainkban. Aki énekel, nem magára gondol elsősorban. Azért énekel, mert az ének kitárulkozás, az ének vallomás, az ének vigasz, eszköz a másik emberhez, egy nagyobb közösséghez. Az ének a lélek megtartó ereje, azért van, hogy a szív el ne hervadjon.”
(Maczkó Mária)

Adventi rendezvénysorozatunk záró műsoraként a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar, valamint a budapesti Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium kórusa ad közös hangversenyt.

Elhangzanak Kodály Zoltán, Orbán György, és Kocsár Miklós művei, valamint karácsonyi énekek.

A hangversenyt megelőzően 15 órától a gyermekek felvidéki kézművesekkel kipróbálhatják a gyertyamártást, nemezangyalkát és karácsonyi díszeket is készíthetnek.

A rendezvény ideje alatt megtekinthető "Hagyomány és megújulás" c. kiállításunk: Gombold újra! modellek és felvidéki népviseletek babákon.

A hangverseny meghívója megtekinthető itt.

A belépés díjtalan.

Naptár

Címkefelhő